Miha Mazzini

LET V RIM

Miha Mazzini: LET V RIM

gledališki projekt Teatra Šentjanž, zamejskega slovenskega prosvetnega društva iz Šentjanža v Rožu (Avstrija).

predstava bo potekala v slovenskem jeziku

Režija: ALENKA HAIN

Igrata: MARJAN ŠTIKAR, MAKS DAKSKOBLER

Scenografija & kostumografija: JASNA VASTL

Glasba: MIRA GREGORIČ

Tehnična izvedba: KRISTIJAN REHSMANN

Produkcija: Slovensko prosvetno društvo Šentjanž

Vsebina:

LET V RIM, avtorja Mihe Mazzinija, je drama, zakoreninjena v svet po 11. septembru. V predstavi avtor mojstrsko zazna etične dileme sodobnosti in izriše trk dveh posameznikov in dveh svetov – mladega posameznika, tehničnega, učinkovitega in brezčutnega ter na drugi strani starega posameznika, ki je prežet s čustvi in čudeži.

V sunkovitem zamahu gledalce popelje skozi sodobni svet groze in strahu. V letališki kapeli se srečata povsem različna človeka, ki imata vsak svoj poseben talent. Poleg tega ima eden na svoji strani še eksploziv, drugi pa Boga?

Odlomek iz besedila:

Mladi:   Znano je, da je 99 % medijskih novic poenostavljenih, od tega 45 % netočnih, kar 16 % pa povsem lažnih. V to statistiko niso všteta prikrita oglaševalna sporočila. Kar le pomeni, da Italijani vlagajo več denarja v pozitivni marketing druge svetovne vojne kot Nemci.

Stari:     Ampak, zgodovina ...

Mladi:   (ga prekine) Zgodovina je medijska podpanoga.

Stari:     Ampak, resnica ...

Mladi:   (ga prekine) Resnica je funkcija vloženega kapitala in trajanja ponavljanja marketinga.

Stari:     Kje je tu pravica?

Mladi:   Pravica je čustvena kategorija.

 

O avtorju:

Miha Mazzini, pisatelj, avtor 19 leposlovnih knjig, 10 priročnikov, scenarist, režiser in računalniški strokovnjak. Dobitnik številnih mednarodnih nagrad. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser štirih kratkih filmov. Končal je podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana. Njegova literarna dela so bila prevedena v številne tuje jezike, pri največjih evropskih in ameriških založbah.