Otroška predstava

KRIC KRAC, TO SEM JAZ!

KRIC KRAC, TO SEM JAZ! 

Starostna omejitev: za otroke od 6. meseca do 6. leta

Avtorstvo in koncept: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše, Sanja Tropp Frühwald

Režija in koreografija: Katja Kähkönen, Sanja Tropp Frühwald

Soustvarjalki in izvajalki: Barbara Kanc, Tina Valentan

Scenografija in kostumografija: Mateja Ocepek, Katja Povše, Katja Kähkönen

Avtorica glasbe, vokal in tolkala: Zvezdana Novaković

Produkcija: Plesni Teater Ljubljana 2016, AEIOU; koprodukcija: Vrum

Trajanje: 30 minut

Narišiva črto, krog in popek. To sem jaz. Poglej me! Kotalim se, dvignem se, padem... Opa! Še enkrat. Igrajva se. Ujemi me! Uspelo ti je. Tudi meni je uspelo. Zmoreva. Najboljša sva!

Krickrac, to sem jaz! je igriva in poetična vizualno plesno-gledališka predstava za najmlajše. Je študija o tem, kako majhni otroci dojemajo sami sebe na različnih stopnjah svojega razvoja. Z odraščanjem se vse bolj zavedajo svojega telesa. Bistveno je, da jih podpiramo pri razvoju zdrave telesne samopodobe. Predstava
vizualno temelji na risbah, na katerih so otroci risali same sebe v prvih šestih letih svojega življenja. Gre za zgodbo o samospoznavanju: Sem. Zmorem. Za odo telesu – za navdih in občudovanje.

Odlomek iz kritike:

"Malčki so še posebej uživali ob negotovih korakih plišastega črvička, v preprosti, vendar odlično zastavljeni gibalni animaciji, namenjeni najmlajšim, ki kaže, kako otrok dojema, presnavlja, reagira in se identificira z malim in negotovim, s tistim, kar je blizu njegovi rasti.

Krickrac to sem jaz! je gotovo dobro in premišljeno zastavljena predstava, namenjena najmlajšim, in je domišljen preplet raznovrstnih umetniških zvrsti, postavljen na gledališki oder." Daliborka Podboj, Parada plesa

TRAILER s predstave si lahko ogledate tukaj.