Letošnje festivalsko občinstvo Tedna slovenske drame je najbolj prepričala uprizoritev: In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek

V Prešernovem gledališču Kranj so 8. aprila 2022 slovesno sklenili festival in podelili nagrade 52. Tedna slovenske drame.

Osrednji festival, na katerem so predstavljene uprizoritve, nastale po slovenskih dramskih besedilih, se je začel na svetovni dan gledališča.

Predstava Andrej Inkret: In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek, v režiji Matjaža Bergerja, je v tekmovalnem programu 52. Tedna slovenske drame, prejela najvišjo oceno in s tem nagrado občinstva za najboljšo festivalsko uprizoritev 52. Tedna slovenske drame!

V konkurenci je bilo osem uprizoritev tekmovalnega programa (In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek; Solo; Olje črne kumine; Under construction; KONS: NOVI DOBI; lepe vide lepo gorijo; jerebika, štrudelj, ples pa še kaj; To noč sem jo videl) ter pet uprizoritev spremljevalnega programa (Potres; Vročina; Kako smo prišli do sem?; Zelda; Bodi gledališče!).

Letošnje festivalsko občinstvo je najbolj prepričala uprizoritev: In stoletje bo zardelo. Primer Kocbek (Andrej Inkret) v režiji Matjaža Bergerja, ki je nastala v produkciji Anton Podbevšek Teatra in SNG Nova Gorica v sodelovanju s Cankarjevim domom in Galerijo Božidar Jakac.

Objavljamo nekaj utrinkov iz slovesnosti. 

foto: Mediaspeed

Foto: Mediaspeed