!!Talka!! nova APT-ova premiera v juniju 2020!

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Anton Podbevšek Teatra!

Obveščamo Vas, da bo APT konec meseca junija 2020 uprizoril drugo letošnjo premiero z naslovom: Paul Claudel, Jacques Lacan: TALKA, v režiji Matjaža Bergerja. Premiera s ponovitvami se bo izvedla v Galeriji Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki. V predstavi nastopajo: Anuša Kodelja, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar, Borut Doljšak in Lovro Zafred. O točnem datumu premiere in ponovitvah Vas obvestimo kmalu v prihodnje.

Režiser predstave Matjaž Berger je o Talki med drugim zapisal: "... V tej zelo posebni claudelovski pokrajini prevladuje njegov taktilni mojstrski slog – dolg, bogat in neriman verz, v teoriji aklamiran kot verset claudélien. Claudelova Talka je torej drama o paradoksu izsiljene izbire, v katerem se mora Sygne de Coûfontaine, osrednji lik, na ozadju brutalnosti dogodkov iz francoske revolucije odreči temu, kar predstavlja njeno bit samo, tja do »najintimnejših korenin« {Lacan}. Drama so odvija med Sygnino izbiro in Sygninim ne-, v katerem talka besede z dejanjem svobode in nemo in smrtno grimaso Ne!{gacije} vznikne v novo singularnost."

Predstava nastaja v koprodukciji z Galerijo Božidar Jakac / Kostanjevica na Krki in v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana. Ostali sodelujoči avtorji: Duo Silence (glasba), Nejc Gazvoda (adaptacija besedila - skupaj z Matjažem Bergerjem), Peter Movrin in Metod Črešnar (kostumografija), Sara Slivnik in Dorian Šilec Petek (scenografija), Iztok H. Šuc in Gašper Vovk (avtorstvo projekcij), Živa Čebulj (lektura) ...

Objavljamo tudi prve fotografije z bralnih vaj. Na fotografijah so: Matjaž Berger, Anuša Kodelja, Gregor Čušin, Pavle Ravnohrib, Janez Hočevar, Borut Doljšak, Lovro Zafred in Uroš Bon.

Mitja Sočič / APT

 

Foto: Fotografije z vaje (foto: Mitja Sočič)