Sprejem predsednika republike ob podpisu zaveze o sodelovanju v pobudi Gledališki tolmač

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj (9. 12. 2019) priredil sprejem ob podpisu zaveze o sodelovanju v pobudi Gledališki tolmač, ki gluhim in naglušnim omogoča ogled stalnih predstav na odrih največjih slovenskih gledališč. 

S pobudo Gledališki tolmač na odre slovenskih gledališč skupaj z igralci stopajo tolmači, ki predstave tolmačijo v znakovni jezik in jih z igro interpretirajo ter tako omogočijo spremljanje v živo tudi gluhim in naglušnim. 

V Anton Podbevšek Teatru je bila tako 12. 4. 2019, predstava Katja Perat: Mazohistka, v režiji Nejca Gazvode, s tolmačko znakovno interpretirana v slovenski jezik gluhih in naglušnih.

Pobudi Gledališki tolmač, ki pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja gluhim in naglušnim omogoča ogled predstav, se je poleg Društva gluhih in naglušnih Ljubljana, pridružilo dvanajst slovenskih gledališč: Anton Podbevšek Teater, Gledališče Koper, Lutkovno gledališče Ljubljana, Lutkovno gledališče Maribor, Mestno gledališče ljubljansko, Mestno gledališče Ptuj, Prešernovo gledališče Kranj, Slovensko ljudsko gledališče Celje, Slovensko mladinsko gledališče, SNG Drama Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor in Slovensko narodne gledališče Nova Gorica.