Sedmo zaporedno mednarodno gostovanje APTa na Korčuli

Sedmo zaporedno mednarodno gostovanje APTa na Korčuli

V soboto, 19. avgusta 2023, bo Anton Podbevšek Teater (APT) že sedmič zapored mednarodno gostoval na Korčuli, tokrat z uprizoritvijo Marguerite Duras: Zamaknjenost Lol V. Stein, režiserja Matjaža Bergerja. Predstava je nastala v koprodukciji z Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana. Gostovanje poteka na sedaj že tradicionalno povabilo Centra za kulturo Korčula, uprizoritev pa bo izvedena znotraj arhitekture starega mestnega jedra Korčule. V predstavi nastopajo: Anuša Kodelja, Iztok Drabik Jug, Lea Mihevc/alternacija: Barbara Ribnikar, Borut Doljšak, Jana Menger, Mila Peršin, Luka Bokšan in Janez Hočevar.

Prevajalka romana Zamaknjenost Lol V. Stein v slovenski jezik, Barbara Pogačnik, je zapisala: "Zamaknjenost, pravzaprav ugrabljenost, očaranost Lol V. Stein je roman – pesem. Je vrtenje okoli osi lastne točke nič, iz katere je nujno biti ugrabljen, od katere je nujno biti odmaknjen, vrtenje mačke okoli vrele kaše, očaranost nad nečem presežnim, nevidnim; in vendar je tudi zamaknjenost v času, je odlog doživljanja, je presekano doživljanje neimenovane travme, ki tako bistveno določa os življenja, da se je ne smemo neposredno dotakniti, če želimo ohraniti življenje. Je vzhičenje, ki obnemi, je beseda, ki se giblje skozi tišino."

Anton Podbevšek Teater je med drugim s predstavo Zamaknjenost Lol V. Stein nastopil v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in v programu 71. Ljubljana Festivala.

Več o predstavi in ostali avtorski ekipi tudi na povezavi: antonpodbevsekteater.si.

APT