Napovedujemo soarejo: OLIMPIJSKE IGRE TOKIO {1964 – 2021}

Tokio 1964 – Tokio 2021

Leta 1964, morda na prelomu zadnjih romantičnih olimpijskih iger, je Miroslav Cerar osvojil svoje prvo zlato olimpijsko odličje na konju z ročaji. Z briljantno izvedbo na orodju, s katerim je postal simbol in paradigma svetovnega športnega sveta, je postal tudi emblem obdobja, v katerem je v športu prevladovala športna kultura kot del moralnega gradnika, osebne vrline in poslednji ostanek nekdanje antične paradigme o identiteti duha in telesa.

Jurij Zdovc, legendarni najboljši evropski obrambni igralec, z reprezentanco Jugoslavije svetovni in evropski prvak, nosilec srebrne olimpijske medalje iz Seula 1988 in prvi slovenski športnik, ki je ob vojaški agresiji na Slovenijo zapustil evropsko prvenstvo v Italiji in kot športnik s stališčem šport definiral kot ultimativno pripadnost.

Primož Kozmus, olimpijski zmagovalec in nosilec srebrnega olimpijskega odličja v kraljici športov, svetovni prvak in borec za pravica športnika in državljana, zgled vztrajnosti, upornosti, singularnosti in dostojanstva kot ultimativne vrline in verovanja, da nikoli ne popustiš glede svoje Želje.

Miroslav Cerar, Jurij Zdovc in Primož Kozmus bodo nastopili na APTovi soareji Olimpijske igre Tokio {1964 – 2021}, ki bo 10. septembra 2021 ob 19. uri v Anton Podbevšek Teatru.

VSTOPNICE: Vstopnice za soarejo so brezplačne ob predhodni rezervaciji oziroma do zapolnitve mest.
REZERVACIJA VSTOPNIC: vstopnice@antonpodbevsekteater.si, 07 391 78 16