MEDNARODNO GOSTOVANJE APT-a NA MLJETU!

MEDNARODNO GOSTOVANJE APT-a NA MLJETU!

Anton Podbevšek Teater tretje leto zapored gostuje v Nacionalnem parku Mljet

Tokrat je kraj uprizoritve Mali most, Nacionalnega parka Mljet, ki bo del scenografije biografske in filozofske drame o Srečku Kosovelu, z naslovom: Janez Vrečko: Kons:o:vel, v režiji Matjaža Bergerja.

Po predhodnih »Site-specific« lokacijah, pristanišča Pomene (Zenon/Heraklit) in Otoka Sv. Marije (Trojno življenje Antigone: Slavoj Žižek), je tokratna lokacija na meji med Malim in Velikim jezerom, dobesedno na vodi.

Magičen kontekst borovega gozda, morja in burje, z močno aluzijo na Kosovelove toponime, bo učinkoval in ustvarjal svojevrstne dimenzije in nove prvine uprizoritve.

Uprizoritev bo 30. septembra 2018, ob 20. uri.

V predstavi nastopajo: Pavle Ravnohrib, Petra Govc, Barbara Ribnikar, Aleš Valič, Janez Hočevar, Jana Menger, Lana Voljč in Gal Žižek. Kostumografija je delo mednarodno uveljavljenih kostumografov, Petra Movrina in Metoda Črešnarja, scenografijo je oblikoval Miran Mohar, član kolektiva Irwin, glasbo je skladal Peter Penko. Koprodukcija: Anton Podbevšek Teater in Studia humanitatis; v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana

Predstava Kons:o:vel je bila do sedaj uprizorjena v Anton Podbevšek Teatru, Galeriji Božidar Jakac / Kostanjevica na Krki in v Kamnolomu Kopriva, na Krasu. Gostujoče uprizoritve Kons:o:vela bodo v nadaljevanju leta realizirane še v Cankarjevem domu, Ljubljana in v SNG Maribor, v okviru 53. Festivala Borštnikovo srečanje.

Prizorišče gostovanja APT-a na otoku Mljetu...