MEDNARODNO GOSTOVANJE ANTON PODBEVŠEK TEATRA S PREDSTAVO SLAVOJ ŽIŽEK: TROJNO ŽIVLJENJE ANTIGONE, NA HRVAŠKEM OTOKU KORČULA

Anton Podbevšek Teater (APT) bo letos znova konec avgusta (25. 8.) gostoval na Korčuli, tokrat s predstavo Slavoj Žižek: Trojno življenje Antigone, v režiji Matjaža Bergerja, ki je nastala v sodelovanju s Cankarjevim domom, Ljubljana, in je bila prvič  - s svetovno praizvedbo -, realizirana v APT-ovi Dvorani novomeške pomladi. V predstavi nastopajo: Aleš Valič, Pavle Ravnohrib, Borut Veselko, Petra Govc, Janez Hočevar, Jana Menger, Joseph Nzobandora, Klara Kastelec in Lana Voljč.

Po lanskem gostovanju APT-a s predstavo Heraklit/Zenon: Čas je otrok, ki se s kamenčki igra: otrok na prestolu, na »Site-specific« lokaciji v starem mestnem jedru mesta Korčule, bo tokrat APT etično-politično vajo Slavoja Žižka, uprizoril v korčulanskem Letnem kinu.

Predstava Trojno življenje Antigone je do sedaj gostovala v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, Ljubljana, Slovenskem ljudskem gledališču Celje, na 48. tednu slovenske drame Prešernovega gledališča Kranj, 25. Primorskem poletnem festivalu Gledališča Koper in na mednarodnem gostovanju v Nacionalnem parku Mljet, na »Site-specific« lokaciji - Otoku Sv. Marije.

APT se v nadaljevanju leta ponovno »tradicionalno« vrača tudi na Mljet, ko bo 30. 9. uprizoril  predstavo Janez Vrečko: Kons:o:vel, biografsko in filozofsko dramo o Srečku Kosovelu.