Soareja z Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFE

NOGOMET KOT IGRA, VREDNOTE, KAPITAL in REPREZENTACIJA GLOBALNEGA

20. soareja APTa!

NOGOMET KOT IGRA, VREDNOTE, KAPITAL in REPREZENTACIJA GLOBALNEGA

Gost: Aleksander Čeferin, predsednik UEFA

Pogovor vodi: Matjaž Berger

Uprizoritvene umetnosti delijo s športnimi igrami podmeno-, da so najprej ali med drugim tudi igra, ludens. Nogomet, igra med športnimi igrami, s pravili, ki se spreminjajo, s tehnologijami, ki jo spreminjajo, s taktiko, ki se spreminja, s strategijo, ki variira s shemami … Ali je torej lahko nogomet še igra igralcev, ali postaja tehnološka reprezentacija kiborgov, ki igrajo shemo za zmago, trenerja, kapital, kapitalskih korporacij, ki igralce spreminjajo v blaga za prodajo, ki preko zvezdniškega sistema kot simptomatska praksa reprezentirajo vse družbeno-ekonomske zakonitosti globalne post-industrijske družbe.

Ali obstajajo navkljub evidencam naštetega vrednote, kreposti, identitete-, ki razmejujejo onkraj dobrega in zlega vprašanja rasizma, nacionalizmov, verske netolerance, enakopravnosti spolov, emancipatornih enakopravnosti; itd.

Kaj je kapital, za katerega je Marx rekel, da je nebit biti dela, v pogojih globalne reprezentacije nogometa kot športne igre …

Katere identitete interpelirajo nogometne navijače, kaj z nasiljem, izgredi, identiteto manifestirajo …

Ali je navkljub naštetemu nogomet kot oblika igre lahko participatoren kot pedagoški aparat …

Aleksander Čeferin, sicer prijatelj APTa, predsednik krovne evropske nogometne zveze – Uefa -, intelektualec – pravnik, ki skuša varovati nogomet in človeka skozi pravila etičnega in finančnega fair playa - bo v januarskem terminu gost 20. soareje APTa.

Vstop brezplačen do zapolnitve mest in ob predhodni rezervaciji vstopnic na naslovu: vstopnice@antonpodbevsekteater.si.