Beckett, Eluard, Sartre, Pavić

Kadmopolis/Udaljeni pogled

α {Kolofon}

Nastopajo:
Pavle Ravnohrib
Aleksandra Balmazović
Nana Milčinski

Voja Brajović
Ana Sakić
Milica Mihajlović

Julija Kamnar
Eva Osolnik

Irena Yebuah Tiran
Leticia Akuokor Slapnik Yebuah

Scenarij in režija: MATJAŽ BERGER, APT
Kostumografija: ALAN HRANITELJ
Vodja tehnologije: SIMON ŽIŽEK, APT
Vodja projekta: JASNA DOKL OSOLNIK, APT

O predstavi

APT, ki je bil ustanovljen leta 2006, je po letu in pol delovanja prejel povabilo za sodelovanje na tradicionalnem mednarodnem festivalu v Budvi (Festival Grad Teatar Budva). Predstava Kadmopolis/Oddaljeni pogled je montaža fragmentov Becketta, Hegla, Sartra, Eluarda in Pavića. Kadmopolis/Oddaljeni pogled nastaja v znamenitem starem delu Budve, v režiji Matjaža Bergerja, ki je na festivalu že sodeloval s predstavo Ime rože (Umberta Eca), v izvedbi Slovenskega mladinskega gledališča. V predstavi nastopajo Pavle Ravnohrib, Voja Brajović, Aleksandra Balmazović, Nana Milčinski, Milica Mihajlović, Ana Sakić, Eva Osolnik, Julija Kamnar, Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah.

Kadmopolis je antropološka in arheološka zgodba, ki raziskuje mite o nastanku naselbin okoli Sredozemskega morja. Hegel v Umu v zgodovini pravi: »Sredozemsko morje je os svetovne zgodovine...To, da je Julij Cezar prekoračil Alpe, osvojil Galijo in pa odnos, v katerem so se s tem Germani znašli z rimskim imperijem, dela torej epoho v svetovni zgodovini, zakaj s tem je (svetovna zgodovina) prekoračila Alpe.«

Predstava v takšnem kontekstu tematizira vprašanje svobode (Eluard), nasilja (Beckett), gnusa (Sartre) in utopij (Pavić).

Na festivalu v Budvi med drugimi sodelujejo tudi Ljubiša Ristić, Roberto Ciulli, Tomaž Pandur.